perjantai 19. marraskuuta 2010

Reaaliaikainen latutilanne ja apua reittivalintaan netissä

Rukan ja Kuusamon laduista vastaava Kuusamon kaupunki on ottanut viime keväänä käyttöön oivallisen palvelun reaaliaikaisen latutilanteen ilmoittamiseksi: http://www.mski.fi/kuusamo/Lisäksi ruka.fi-sivuilla avattiin eilen oivallinen Latukone, joka auttaa sopivan ladun valinnassa. Voit määrittää haluamasi hiihtotavan, reitin pituuden, sijainnin Kuusamon alueella ja valita tulosten joukkoon vaikkapa valaistut ladut tai koiraladut. Keväästä 2010 lähtien alueellamme on ollut 3 koiralatua Kuusamossa (Aurinkolatu, Ympäryslatu ja Kouervaaran eli Susi-Kallen reitti) ja 2 koiralatua Rukalla (Talvijärvi ja Kuontivaara).Tällä hetkellä avoinna on 1,2 km ensilumen latua Kuusamossa Torankijärven rannassa sekä 4 km latu Rukan hiihtostadionin alueella. FIS Ruka Nordic Opening asettaa ensi hieman rajoituksia latujen käytölle viikolla 47, mutta silloin kannattaakin tulla seuraamaan maailman huippuhiihtäjien ja -mäkihyppääjien taidonnäytteitä Rukalla!

3 kommenttia:

 1. Latujen sekä rinteiden kunnosta reaaliaikaista tietoa.

  VastaaPoista
 2. Hienoa,hyvät sivut,paljon asiatietoa,mutta yleisötapahtumista saisi olla lisää tietoa. Selkeämpi latukartasto olisi hyvä juttu,jossa näkyy hyvin latujen vaikeudet ja maaston korkeuserot.

  VastaaPoista
 3. Latukartassa latujen vaikeudet on esitetty värikoodein (sininen = helppo jne), mutta valitetattavasti korkeuseroja ei pystytä näyttämään - se olisikin aivan mainio toiminto!

  Kaikki tapahtumat on esitetty Ruka.fi-sivujen kohdassa Tapahtumat (osittain näkyvissä myös etusivulla). Kaikki tässä osiossa esitetyt tapahtumat ovat yleisölle avoimia. Isoja hiihtotapahtumia meillä on Nordic Openingin lisäksi aina silloin tällöin keväisin. Tapahtumakalenterissa on myös mainio toiminto, jonka avulla voi valita näkyviin esim. pelkästään rinne- ja muut urheilutapahtumat.

  VastaaPoista