torstai 23. joulukuuta 2010

Enni Rukajärvi ja AJ Kemppainen tähdittävät Rukan Joululintua

Joulun suuri spektaakkeli Rukan hiihtostadionilla tänä vuonna jo 15. kerran!

Lumilautailija Enni Rukajärvi ja freestyle-taituri AJ Kemppainen tähdittävät Rukan Joululinnun juhlavuotta Kuusamossa. Aatonaattona hiihtostadionilla jo 15. kerran nähtävä Rukan kouluväen ja vanhempien yhteinen ponnistus on joulun suuri spektaakkeli, joka avaa Rukan matkailukeskuksen juhlan ajan.

Aatonaattona esitettävässä Joululintu-näytelmässä on mukana toistasataa eri-ikäistä Rukan koululaista ja taustajoukkoina koululaisten vanhempia ja Rukan alueen yrittäjiä.
- Joululintu on mittavan yhteistyön tulosta. Yksin me emme tähän pystyisi, sanoo Rukan koulun rehtori Ulla Parviainen. Esimerkiksi Hiihtostadionille rakennettua 15 metriä pitkää ja viisi metriä korkeaa lumilinnaa ovat olleet rakentamassa Kuusamon kaupungin, Rukakeskuksen sekä vanhempien edustajat kaikki yhdessä. 

Rukan koululla koulunkäyntiavustajana vuonna 1995 työskennelleen Marjo Haapasen kirjoittama ja koulun silloisen musiikinopettaja Jaakko Sopasen säveltämä Joululintu on klassinen tarina hyvästä ja pahasta, ystävyyden voimasta ja joulun mahdista.
- Joululinnun käsikirjoitus on sama vuodesta toiseen, mutta silti yksikään näytelmä ei ole toisinto edellisestä: joka vuosi tarinaan tuodaan jotakin uutta. Tänä vuonna uutta näyttävyyttä on luvassa ainakin Joululinnun lennossa. Tarina on elinvoimaisempi kuin koskaan, sanoo Joululinnun rinnalla kaikki vuodesta työtä tehnyt Rukan liikunnanopettaja Pekka Mänttäri.

Joulun suurta spektaakkelia on parhaimpina vuosina ollut katsomassa jopa 3.000 vierasta. Paitsi Rukan joulunavaus, on Joululintu edelleen myös Rukan koulun ikioma joulujuhla.
- Juhlan toteuttaminen vaatii valtavasti työtä, kärsivällisyyttä ja yhteistoimintaa kaikilta Rukan koulussa työskenteleviltä sekä lasten vanhemmilta ja yhteistyökumppaneiltamme. Se on projekti, joka antaa erinomaiset mahdollisuudet opettaa nuorillemme ryhmässä tekemistä. Joululintu tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä kaikille mukana oleville ja sen myötä sadat rukalaiset nuoret ovat saaneet konkreettisen kokemuksen yhteisöllisyydestä ja osallisuudesta, rehtori Parviainen sanoo.
Parviaisen ja Mänttärin mukaan Joululintu kiinnittää jouluisine muistoineen jokaisen esityksessä mukana olevan lujalla tunnesiteellä Rukan koulun ja kuusamolaisen kotiseudun elämään.
- Tänäkin jouluna kotimaisten ja ulkomaalaisten katsojien joukossa on kymmeniä nyt jo aikuistuneita entisiä oppilaitamme, jotka haluavat näyttää omille lapsilleen sen, mikä jouluisessa
rukalaisuudessa on näyttämisen arvoista, muistuttaa Pekka Mänttäri.

Joululintu Rukan hiihtostadionilla tänään torstaina 23.12. klo 19. Glögitarjoilu klo 18.30 alkaen. Liput: 7 e/hlö, perhelippu 20 e (sis. 5 hlöä/perhe). Alle 2-vuotiaat maksutta.                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti