torstai 23. joulukuuta 2010

Joulun ajan hiihtoladut ja kelkkareitit Rukalla ja Kuusamossa

Etelä-Suomessa on nautittu lumipyryistä, mutta Kuusamon alueella lunta on ajankohtaan nähden vielä niukasti. Näin ollen latuja on avoinna Ruka-Kuusamon alueella yhteensä 18 km:
 • Rukalla Talvijärvi (koiralatu, helppo) L/P 2 km ja Stadionin valolatu (vaikea) L/P 5 km. 
 • Kuusamossa Toranginrannan latu (helppo) L/P 2 km, Munakan valolatu (keskivaikea)  L/P 5 km ja Tolpanniemen valolatu 2,5 km sekä 1,5 km, molemmat Tolpanniemen ladut ovat L/P (helppo). 
 • Myös Nuorisokeskus Oivangin latu on avoinna (helppo) L/P 5 km, mutta se on vähäluminen. 
 Useita latuja on jo kunnostettu, mutta lumitilanne ei ole riittävä latujen avaamiseen. Tarkemmat tiedot:
Yleisiä moottorikelkkareittejä ei ole vielä kyetty kunnostamaan lumen vähyydestä johtuen, mutta toki reiteillä voi jo halutessaan ajaa. Ohjelmapalveluyritykset vievät asiakkaita kelkkasafareille omilla reiteillään ja kelkkoja voi jo vuokrata alueella.
Tervetuloa joulun ja uuden vuoden viettoon Rukalle ja Kuusamoon!

2 kommenttia:

 1. Hei

  Jos Rukan alueen nettisivuilla mainosteaan luonnonlunta olevan n. 20cm, kyllä latujakin pitäisi saada kuntoon. Ei ole kiva tulla etelästä lomailemaan alueelle, jossa ei saada jouluviikoille latuja kuntoon. Onko Kuusamossa tehty joku maastohiihdon vastainen kampanja, kun latuja ei saada kuntoon. Olen kolmatta ja taatusti viimeistä joulua viettämässä Rukalla. Kävin tänään hiihtämässä Rukalla olevaa "ainoata" latua...vaatii melkoista kuntopohjaa, kun pitää aloittaa hiihtäminen maailmancupin ladulla. Missähän lapsiperheet ja turistit hiihtävät? ...tietysti Levillä ja Ylläksellä. T:Jykä

  VastaaPoista
 2. Jykä, kiitos palautteestasi. Latutilanne on valitettava. Suurin osa laduista on toki jo ns. poletettu, mutta luonnon lumi ei harmillisesti riitä vielä peittämään latupohjien pieniä epätasaisuuksia (tämän havaitsee helposti paikan päällä). Rukan ja Kuusamon alueen latuverkosto on aikojen saatossa muotoutunut kulkemaan osittain järvien jäillä ja soiden päällä, joten aikaisempina talvina ei ole ollut mielekästä suunnata rersusseja näiden latujen lumetukseen, kun yleensä jäät ja suot eivät ole kestäneet kunnostusta alkutalvesta. Tänä talvena tilanne olisi toki toinen; jäät kantavat, mutta lunta ei vielä ole riittävästi. Välitämme palautteesi laduista vastaavalle taholle (Kuusamon kaupunki).

  VastaaPoista