perjantai 18. helmikuuta 2011

Maailman vahvimmat miehet kisaavat Rukalla ja Kuusamossa

Järjestyksessään toinen arktinen voimamieskisa, Iceman Kuusamo Lapland 2011, järjestetään Kuusamossa maaliskuussa. Tapahtuma laajenee tällä kertaa kaksipäiväiseksi ja sen ajankohta on  18. – 19.3.2011.

Kilpailu tulee olemaan kovaa vaativissa olosuhteissa, eikä kilpailulla ole pakkasrajaa. Kaikkiaan kahdeksan kilpailulajia kamppaillaan kolmessa kohteessa, Rukan Salongissa, Chalet Ruka Peakissa sekä Sokos Hotel Kuusamossa. Tapahtuma huipentuu palkintojenjakoon lauantai-iltana Sokos Hotel Kuusamossa. Kilpailupaikoille on yleisöllä vapaa pääsy.

Kilpailijoita on kisaan tulossa yhteensä 13 ja he kaikki ovat oman maansa huippuja. Eri maissa on kussakin järjestetty karsinnat, joiden parhaat pääsevät edustamaan maataan Maailman vahvin mies -kisaan ja sieltä edelleen Strongman Champions League’en. Nyt Kuusamossa käytävä kilpailu on tämän kansainvälisen Strongman Champions League’n avauskilpailu. Suomalaisista voimamiehistä kisaan  saapuvat kovatasoiset Pedro Karlson ja Tomi Lotta. Muut kilpailijat tulevat Liettuasta, Venäjältä, USA:sta, Hollannista, Etelä-Afrikasta, Kanadasta, Ruotsista, Itävallasta, Serbiasta, Virosta ja Ukrainasta.  Viimevuotisen kilpailun voittaja, Liettuan Zydrunas Savickas saapuu puolustamaan Iceman-titteliään.

Tapahtumasta kuvataan tunnin mittainen tv-ohjelma, joka näkyy keväällä Suomessa MTV3:lla ja MTV3 Maxilla. Ohjelma menee laajaan kansainväliseen levitykseen mm. Eurosport 1 ja 2:lle, joten ohjelman myötä alue ja mukana olevat yritykset saavat mittavan näkyvyyden maailmalla.

Tapahtuman järjestävät Strongman Champions League ja Fitness Media Oy yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa. Alueelta tapahtumassa mukana ovat Rukan Salonki, Chalet Ruka Peak, Koillismaan Osuuskauppa, Kuusamo Hirsitalot Oy, Kuusamon Uistin Oy, Ruka911, Naturpolis Oy ja Ruka-Kuusamo matkailuyhdistys ry. Tapahtumaa ovat tukeneet Matkailun edistämiskeskus MEK ja Filmikaari-hanke.

Lisätietoja:
Strongman Champions League, Ilkka Kinnunen, ilkka.kinnunen@voimamiehet.fi, puh. 041 507 7770
Fitness Media Oy, Timo Kangasluoma, timo.kangasluoma@fitnessmedia.fi, puh. 0500 866 359
Naturpolis Oy, Seija Väisänen, seija.vaisanen@naturpolis.fi, puh. 040 725 0392

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti