torstai 16. helmikuuta 2012

Nuoret huomioidaan Rukalla omalla nuorisokahvilalla hiihtolomaviikoilla

Nuorten Palvelu ry avaa yhdessä Rukan yrittäjien ja Kuusamon kaupungin kanssa nuorisokahvilan Rukan hiihtostadionille sesonkiviikoiksi. Reili Cafe – Rukan nuorisokahvila on avoinna sesonkiviikot Rukan hiihtostadionilla viitenä iltana viikossa. Reili Cafessa nuoret voivat päihteettömässä ympäristössä hengailla, pelata konsolipelejä, syödä eväitä sekä tavata muita nuoria.

Reili Cafe on osa Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamaa Tunturikeskukset lasten ja nuorten silmin -hanketta, jonka tarkoituksena on tarjota ensisijaisesti 13-17-vuotiaille turvallisia, päihteettömiä, kasvua ja kehittymistä tukevia ja tiloina vapaita ja väljiä kasvuympäristöjä. Hankkeella kerätään tietoa ja kartoitetaan nuorten vapaa-ajanviettoa tunturikeskuksissa.
Reili Cafe avaa uuden nuorisolähtöisen toimintamallin tunturikeskukseen sekä avaa osaltaan valtakunnallisesti tietä, jotta nuoret huomioidaan yhtenä tärkeänä kohderyhmänä matkailualalla.

Reili Cafe on nuorten oma paikka Rukalla
Reili Cafe – Rukan nuorisokahvila sijaitsee hiihtostadionin 2. kerroksessa ja on tarkoitettu ensisijaisesti 13 - 20 –vuotiaille nuorille. Kahvilasta löytyy wlan, lehtiä, lautapelejä, pientä syötävää, matkapuhelinten latauspiste sekä Xbox Kinect 360 monin pelein varustettuna. Reili Cafessa on mahdollista myös syödä ja lämmittää omia eväitä sekä jättää tavaroita lämpimään säilytykseen. Reili Cafe on avoinna 18.2.-10.3.2012 välisenä aikana maanantaista keskiviikkoon klo 17.00-22.00 sekä perjantai- ja lauantai-iltaisin klo 17.00-23.00.

Reili Cafen toimintaan ovat tervetulleita niin paikalliset kuin matkailijanuoretkin. Kaksi nuorisokahvilan työntekijää ottavat vastaan nuorten toiveita ja ideoita, jotta tilaa ja sen toimintaa voidaan kehittää nuorten näköiseksi. Työntekijöiden lisäksi tilassa toimii Kuusamon kaupungin nuorisotoimen harjoittelija kahtena iltana viikossa sekä Nuorten Palvelu ry:n vapaaehtoisia ympäri Suomen.

Lisätietoja: Nuorten Palvelu ry, Helmi Korhonen, nuorisoagentti puh. 0400 231 693 helmi.korhonen@nuortenpalvelu.fi ja Merja Kaija, järjestöagentti puh. 040 4874 683
Tunturikeskukset lasten ja nuorten silmin –hankkeesta lisätiedot: toiminnanjohtaja Jaakko Nuotio 0400 916569, www.nuortenpalvelu.fi.

Reili Cafe Rukan netissä >>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti