perjantai 2. maaliskuuta 2012

Vuosseliin tunneli hiihtäjille ja kelkoille

Turvallisuus laduilla ja kelkkareiteillä Rukan alueella paranee taas hieman, kun  Rukan Vuosseliin rakennetaan uusi alikulkusilta. Tunneli tehdään Vuosselintien ja Ahon Jussintien risteykseen. Näin mahdollistetaan turvallinen ja sujuva liikenne vilkkaassa risteyskohdassa.Tunnelista tulee niin leveä, että sen läpi mahtuvat kulkemaan rinnakkain sekä hiihtäjät että moottorikelkkailijat.

Rakentaminen tapahtuu ajalla 1.4.-21.12.2012. Kuusamon yhdyskuntatekniikan lautakunta on hyväksynyt hankkeen suunnitelmat. Rakentamishanke käynnistetään, mikäli rahoituksesta saadaan myönteinen päätös.

Lähde: Koillissanomat.

Lisätietoja Rukan ja Kuusamon laduista ja kelkkareiteistä:
www.ruka.fi - Maastohiihtoladut >>
Reaaliaikainen latujen kunnostustieto ja latukartta >>
Reaaliaikainen moottorikelkkareittien kunnostustieto ja kelkkareittikartta >>
 10 kommenttia:

 1. Hei.
  Toivottavasti Vuosselin alikulkuun tehdään KAKSI erillistä aukkoa. Moottorikelkailijoiden ja hiihtäjien yhteinen kulkuaukko luo todella vaarallisia tilanteita jo nyt, esim Rukatunturintien ja Talvijärventien kohdalla sekä Rukanriutan alikulussa. Ongelma on se, kelkkareitti ja hiihtolatu leikkaavat toisensa näiden alikulkujen alueeella.
  Yhteistyöterveisin. Risto Timgren, Espoo

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, Risto! Lehtitietojen perusteella tunnelista tulee samanlainen kuin Rukatunturintien/Talvijärventien tunneli, eli vain yksi aukko kaikelle liikenteelle (se on huomattavasti edullisempi rakentaa kuin kaksi kulkuaukkoa). Välitämme joka tapauksessa tämän palautteen Kuusamon kaupungin edustajille (vastaavaa palautetta on tullut aikaisemminkin, mutta rakentamiseen varatut resurssit ovat rajalliset).

  VastaaPoista
 3. Koskahan tunnelin rakentaminen käynnistyy?

  VastaaPoista
 4. Eipä näyttänyt olevan työn alla ainakaan viime viikolla; tarkistamme asiaa Kuusamon kaupungilta.

  VastaaPoista
 5. Ei taida kaupungilta saada tähänkään vastausta...?

  VastaaPoista
 6. Hups, nyt nousee käsi ylös "virheen merkiksi"; kaupungilta on kyllä saatu vastaus jo pari viikkoa sitten, mutta se on jäänyt kommentoimatta tänne. Valitettavasti tunnelin rakentamiseen ei saatu tarvittavaa rahoitusta, joten projekti siirtyy tulevaisuuteen.

  VastaaPoista
 7. Mitenkähän on ensilumenladun laita...??Rukan riutan taakse ilmeisesti jotain uutta reittiä tehdään?+

  ak

  VastaaPoista
 8. Ensilumen latu tehdään tulevalle talvelle ainoastaan Kuusamon Petäjälammelle lumettamalla eli se valmistuu riittävien pakkasten myötä. Rukariutan taakse rakennettava reitti on tosiaan vasta työn alla, alkuperäisten suunnitelmien mukaan toiveissa oli päästä hiihtelemään sitä jo tulevana talvena, ja reitti valmistuu sitten ympärivuotiseen käyttöön (eli kesäísin kävely/pyöräilyreitiksi) kesällä 2013. Reitti yhdistyy Pyhävaaralle johtavaan latuun ja kiertää mukavan lenkin Kivilammen luona (tulistelupaikka) palaten takaisin Pyhävaaran ladulle. Näillä näkymin kyseistä reittiä ei kuitenkaan lumeteta tai sinne ei säilötä lunta, mutta nämä sorastetut reitit (Talvijärveltä Kalliolammen ohi Kivilammelle) saadaan toki nopeasti käyttöön ensimmäisten lumien myötä, kun reittien pinta on hyvin tasainen. Valitettavasti latujen ylläpidossa ei tällä hetkellä ole resursseja lumettaa tai säilöä lunta Rukan reiteile (poislukien mahdollisesti kisaladut Nordic Openingia varten).

  VastaaPoista
 9. Tuommonen ensilumen latu edellisen talven lumia säilyttämällä on muutenkin hölmöläisen hommaa ja turhaa kustannusta. Kyllä se talvi tulee ja himohiihtäjät pääsevät suksimaan ihan riittävästi.
  Mitäs muuten Rukan huipulla nyt myllerretään kun siellä kaivinkone kilkuttelee ja raiskaa luonoa?

  VastaaPoista
 10. Rukan huipulle tehdään helppoa reittiä eturinteeltä Kurun kautta alas kylään. Reitti päivitetään sähköiseen rinnekarttaan heti kun suinkin pystytään, paperisen rinnekartan pdf-versiosta sitä pystyy jo tsuumailemaan:
  http://www.ruka.fi/site_images/Rinnekartta_fin.pdf

  VastaaPoista