torstai 26. huhtikuuta 2012

Hannu Hautalan luontokuvausopas

Suomalaisen luontokuvauksen grand old man paljastaa salat legendaaristen kuviensa takaa ja jakaa vinkkejä muille kuvaajille.

Hannu Hautalan luontokuvausopas
Hannu Hautala, Pekka Punkari

Kirja avaa Hannu Hautalan menestyskuvien salat ja tuo hänen ainutlaatuiset kuvaus- ja luontotaitonsa kaikkien harrastajien ulottuville. Mestarin yli kolmekymmenvuotinen taival ammattiluontokuvaajana takaa parhaat vinkit sekä kohteiden lähestymiseen että kuvaustekniikan hallintaan haastavissa olosuhteissa.

Menestyksekkäistä kuvausoppaistaan tunnettu valokuvaaja, toimittaja ja kouluttaja Pekka Punkari on tehnyt Hautalan kanssa lukuisia kuvausretkiä ja tallentanut maestron työtä pitkään todellisissa kuvausolosuhteissa. Yhteistyöllä syntynyt opas näyttää havainnollisesti, kuinka luonnon voi tavoittaa eri vuodenaikoina ja mistä löytyvät Suomen parhaat kuvauspaikat.            
1941 syntynyt ja vuodesta 1979 lähtien Kuusamossa asunut luonnonvalokuvaaja Hannu Hautala on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran suomalaisen luontovalokuvauksen uranuurtajana. Hannun tie Tuurin kyläkauppiaan pojasta kansainvälisesti tunnustetuksi luonnonvalokuvaajaksi on ollut näyttävä. Työmaana on säilynyt pohjoinen luonto, jonka keskeisenä tulkkina hänet tunnetaan maailmalla laajalti. Lisää www.hannuhautala.fi

Kamera-lehden päätoimittajana pitkään vaikuttanut Pekka Punkari toimii nyt vapaana kirjoittajana, kuvaajana ja suosittuna kouluttajana. Hän on toimittanut oppaita ja artikkeleita niin kuvauksen tekniikasta kuin ilmaisustakin ja pitänyt useita valokuvataidenäyttelyjä.

Kirjan perustiedot
Hannu Hautala – Pekka Punkari
Hannu Hautalan luontokuvausopas
ISBN 978-951-0-38559-3
248 sivua
Kustantaja: Docendo
Kustantajan suositushinta 39 €
- - -
Sanoma-konsernista irtaantunut Docendo palasi maaliskuun 2012 alusta itsenäiseksi jyväskyläläiseksi tietokustantamoksi, jollaisena se toimi 1990-97 ennen kuin WSOY osti tuolloin Teknolit-nimellä toimineen yrityksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti