tiistai 2. lokakuuta 2012

Angry Birds -aktiviteettipuistoilla uutta sisältöä matkailuun

Holiday Club rakentaa Angry Birds™ -aktiviteettipuistot kolmen kylpylähotellinsa yhteyteen. Ensimmäinen ympärivuotinen sisäaktiviteettipuisto valmistuu Kuusamon Tropiikkiin kuluvan vuoden jouluksi. Helmikuussa vihaiset linnut laskeutuvat Saariselälle ja ensi syksynä myös Saimaalle Lappeenrantaan. Suomen suurin Angry Birds Activity Park -investointi on osoitus alojensa markkinajohtajien, Rovion, Holiday Clubin ja Lappsetin luovasta yhteistyöstä.

”Suomalaisen matkailun kehittämisessä pääpainon tulee olla sisällössä. Usein keskitytään liiaksi vain seiniin ja vuodepaikkoihin, joista on jo ylitarjontaa”, toteaa Holiday Club Resorts Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tengman, ja kertoo: ”Holiday Clubilla aktiivinen lomailu on keskiössä. Angry Birds -aktiviteettipuistot täydentävät konseptiamme, joka tarjoaa laadukkaan loma-asumisen ja palveluiden ohella monipuolista, ympärivuotista tekemistä yhden katon alla.”
Toinen Suomi-matkailun haaste on kansainvälistyminen: ”Tarjontaan nähden meitä suomalaisia on yksinkertaisesti liian vähän. Tarvitsemme kipeästi lisää matkailijoita lähialueidemme Venäjän, Ruotsin ja Norjan lisäksi myös Keski-Euroopasta ja Aasiasta kuten Kiinasta ja Japanista. Nyt pystymme suomalaisin voimin tuottamaan elämyksiä, joilla on vetovoimaa paitsi kotimaisten myös kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa”, painottaa Tengman.

Rovion menestyksen ansiosta Holiday Club uskoo lisäävänsä ulkomaalaisten asiakkaidensa määrää. Varsinkin Saimaalla ja sesongittain myös Kuusamossa venäläisiä matkailijoita on jo merkittävästi. Saariselälle lomailijoita saapuu paitsi Norjasta ja Venäjältä myös Keski-Euroopasta. Aivan uutta kansainvälistä asiakaskuntaa odotetaan nyt myös muun muassa Kiinasta.

”Olemme iloisia siitä, että kansainvälistyminen brändimme kautta on kaksisuuntaista. Holiday Clubin investoinnit kasvattavat matkailuvirtoja maailmalta Suomeen. On myös hienoa, että Angry Birds -aktivitettipuistojen maailmanvalloitus alkaa Suomesta, lintujen kotimaasta, toteaa markkinointijohtaja Peter Vesterbacka Rovio Entertainment Oy:stä. 

”Lappsetille Holiday Clubin investointi on tähänastisista kotimaan tilauksista suurin. Se tulee työllistämään meitä ja alihankkijoitamme merkittävästi loppusyksyn ja alkutalven aikana. Tässä investointihankkeessa toimimme kokonaisurakoitsijana suunnittelusta toteutukseen, mikä vahvistaa yrityksen asemaa suurten kokonaisuuksien toimittajana, Lappset Group Oy:n
varatoimitusjohtaja Tero Ylinenpää kertoo.

Kaikki kolme toimijaa ovat mukana myös Vuokatissa rakenteilla olevassa, kaikkein suurimassa, ympärivuotisessa aktiviteettipuistossa. 8 700 neliömetrin kokoiseen teollisuuskiinteistöön rakennettavaan sisäpuistoon tulee Angry Birds -teemaisen kokonaisuuden lisäksi eri urheilulajien kokeiluun omistettu monipuolinen pelimaailma sekä muun muassa skeittaamiseen ja BMX-pyöräilyyn soveltuva freestyle-alue. Sisäaktiviteettipuisto lisää etenkin perheille suunnattua Vuokatin ympärivuotista palvelutarjontaa. Se vahvistaa Vuokatin asemaa vetovoimaisena ja monipuolisena kohteena niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä matkailumarkkinoilla. Vuokatin Angry Birds -puiston on määrä valmistua tulevaksi jouluksi.

Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki
www.holidayclub.fi, 030 686 8000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti