perjantai 1. maaliskuuta 2013

Iceman Kuusamo Lapland 2013 -voimamieskilpailu Kuusamossa 16.3.2013

Järjestyksessään neljäs arktinen Iceman ‐voimamieskisa järjestetään Kuusamossa maaliskuussa 2013. Kilpailu käydään yhden päivän aikana Rukalla hyppyrimäen kupeessa, jossa 12 kilpailijaa mittelevät voimiaan kaikkiaan kahdeksassa eri lajissa. Kisat käydään ilman pakkasrajaa tai säävarausta yhdessä paikassa. Kilpailu aloitetaan klo 12 jolloin suoritetaan 4 ensimmäistä lajia, kilpailu jatkuu illalla klo 18, jolloin tehdään loput 4 lajia. Tapahtuma huipentuu palkintojenjakoon lauantai‐iltana n. klo 20.30. 


Strongman Champions League
– Strongman Champions League on maailman kovin voimamies sarja, jossa kilpailevat Maailman parhaimmat ammattilaiskilpailijat. Kaikkiaan 16 osakilpailua 2013 sisältävä sarja käydään ympäri maailmaa mahdollisimman eksoottisissa ja näyttävissä paikoissa. Sarja kuvataan ja näytetään ympäri maailmaa eri TV‐kanavilla, kertoo Ilkka Kinnunen Strongman Champions League’sta. ‐ SCL Iceman Kuusamo Lapland ‐kisa on ollut jo kolme vuotta sarjan avauskilpailu. Maaliskuun 16. päivä Kuusamossa räjähtää, kun kehiin astelee kaksitoista maailman huippua.

Hallitseva Maailman Vahvin Mies Liettuan Zydrunas Savickas, joka on voittanut kaikki IceMan kilpailut aikaisempina vuosina on tänäkin vuonna paikalla, mutta nyt TV kommentaattorin roolissa. Tämä ei kuitenkaan itse kilpailun tasoa laske, vaan mukaan on saatu Maailman tämän hetken kärki, kuten Strongman Champions League 2011 -kokonaissarjan voittaja, sekä viime vuoden kokonais sarjan kakkonen Serbian Ervin Katona, Englantia edustava ja IceMan kisan kakkonen 2012 Laurence Shahalei, Puolan jäätävän kova Krzysztof Radzikowski, joka sijoittui SCL Arnold Classic kisassa Madridissa, sekä SCL Finaalissa 2012 toiseksi. Suomen Tomi Lotta EM kakkonen, useaan otteeseen SCL sarjassa palkintopallille sijoittunut, Tomi on kotoisin Pieksamäeltä. Kanadan J.F.Caron, tämä entinen jääkiekkoilija on noussut muutamassa vuodessa terävimpään kärkeen ja on tunnettu kovasta maastavedosta, oli 4.s SCL Kiinan osakilpailussa.

Raumalta kotoisin oleva Juha Matti Järvi, joka voitti mm. Suomi Cupin viime vuonna, ja on hallitseva tukin noston SEn haltija. Matt Wanat USA, Matt on kilpaillut SCL sarjassa hyvällä menestyksellä ja tekee vahvaa paluuta viime vuoden loukkaantumisen jälkeen. Daniel Garcia Gibraltar, on uusi tulokas kansaivälisillä areenoilla, mutta omaa hyvän ja vahvan lajitekniikan. Dainis Zageris Latvia. Latvian vahvin mies. Toinen kausi kansaivälisissä kilpailuissa, mutta on yksi joka kannattaa tänä vuonna panna merkille. Turengista kotoisin oleva Antti Mourujärvi. Kiinassa hyviä otteita esittänyt vahva Viikinki, on valmis haastamaan kaikki muut osallistujat.


”Viime vuonna yleisö antoi kovan lisätsempin suorituksiin”, Tomi Lotta kommentoi ja toivoo, ”että tänä vuonna noste olisi vähintäänkin samaa luokkaa tai jopa kovempaa, niin eiköhän se palkintosija heltiä”. Luvassa on jännittävä Jättiläisten taisto yhdessä Maailman kovimmassa voimamieskilpailussa. Huomioitavaa tapahtumassa on, että yleisöllä on sinne vapaa pääsy, joten nähdään Rukalla maaliskuussa, toivottaa Kinnunen.

Mittava näkyvyys maailmalla
Tapahtumasta kuvataan tunnin mittainen tv‐ohjelma, joka näkyy keväällä Suomessa MTV3:lla ja MTV3 Maxilla. Ohjelma menee laajaan kansainväliseen levitykseen mm. Eurosport 1 ja 2:lle, joiden kautta ohjelma näkyy koko Euroopan alueella sekä Aasiassa ja Oseaniassa.
‐ Aikaisempiin vuosiin verrattuna ohjelmalle tulee nyt huomattavasti enemmän katsojia, kun kilpailun esittämisestä on sovittu vielä erikseen yksittäisten TV kanavien kanssa mm. Balttiassa, Kiinassa, Vietnamissa, Filippiineillä, Pohjois‐Amerikassa, Latinalaisessa Amerikassa, sekä Lähi‐idässä, kertoo ohjelman tv‐levityksestä vastaava Timo Kangasluoma Fitness Media Oy:stä.
‐ Ohjelman laajan levityksen myötä Kuusamo Lapland ‐alue ja mukana olevat yritykset saavat todella mittavan näkyvyyden maailmalla, toteaa Kangasluoma.


Tapahtuman järjestäjät
Tapahtuman järjestävät Strongman Champions League ja Fitness Media Oy yhteistyössä paikallisten ja kansainvälisten yritysten kanssa. Tapahtumaa ovat tukeneet Ruka‐Kuusamo matkailuyhdistys ja Naturpolis Oy.

Lisätietoja:
Strongman Champions League, Ilkka Kinnunen, ilkka.kinnunen@voimamiehet.fi, puh. 041 507 7770
Fitness Media Oy, Timo Kangasluoma, timo.kangasluoma@fitnessmedia.fi, puh. 0500 866 359
Naturpolis Oy, Seija Väisänen, seija.vaisanen@naturpolis.fi , puh. 040 725 0392

1 kommentti:

  1. Kuusamon Rukalla 16.3.2013 kuvattu Iceman Kuusamo Lapland –kisa näkyy MTV 3 –kanavalla toisena pääsiäispäivänä 1.4.2013 klo 12.25.

    VastaaPoista