perjantai 12. huhtikuuta 2013

Karhunkierroksen Puikkokämpästä päivätupa

Karhunkierroksen varrella sijaitseva Puikkokämppä on alkujaan vanha poropirtti ja siten merkittävä osa Oulangan kansallispuiston kulttuuriperintöä. Vuosikymmenet kulkijoita palvellut autiotupa on tätä nykyä vähällä käytöllä ja asiakas- ja paloturvallisuuden vaatimusten valossa suurehkon remontin tarpeessa, niinpä se on päätetty muuttaa autiotuvasta päivätuvaksi.

Tuvan kamiina poistetaan paloturvallisuussyistä, joten jatkossa tupaa ei voi lämmittää. Päivätupa palvelee taukopaikkana ja sateensuojana, toki ulkolämpötilan salliessa siinä voi yöpyäkin. Niin ikään Puikkokämpän pihassa sijaitseva tulentekopaikka on jatkossakin retkeilijöiden käytettävissä.

Puikkokämppää lähinnä sijaitsevat autiotuvat ovat Ristikallio (2,2, km) ja Taivalköngäs (1,8 km). Ne säilyvät vaeltajien käytettävissä entiseen tapaan.

Puikkokämppä sijaitsee Oulangan kansallispuiston pohjoisosassa Vaululammen rannalla ja noin 7,2 kilometrin päässä Karhunkierroksen Ristikallion lähtöpisteestä.

Lisätietoja:
Oulangan luontokeskus, puh. 040 732 5615, oulanka(at)metsa.fi
Hautajärven luontotalo, puh. 040 834 6814, hautajarvi(at)metsa.fi
www.ruka.fi - Karhunkierros

Karhunkierroskartta


3 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia. Olen ollut Kiutakönkään reunalla katsomassa kohisevaa koskea, upea näky! Tuo kartta on kivasti tehty, mitenköhän osaisin tehdä vastaavan nettisivuillemme Tervalepikon Torpat, www.tervalepikontorpat.fi? Nyt sivuillamme on yhteystiedot kohdassa Googlemapsin kartta mutta tuollainen piirretty olisi hyvä lisä yksityiskohtineen, saisi siihen mökit ym. tarkemmin merkityksi. Ystävällisin terveisin Taina Blomqvist

    VastaaPoista
  2. TainaB, täytyy vain löytää sopiva piirtäjä. Tämä kartta on Metsähallituksen tuottama, mutta piirtäjää en tiedä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tiedosta. Selvittelen mahdollisuuksia lisää.

    VastaaPoista