perjantai 28. kesäkuuta 2013

Rukan Naurettavan pienet festivaalit 19-20.7.2013

Ruka täyttyy naurusta, iloisista ilmeistä keskellä kauneinta kesää – Rukan  Naurettavan pienet festivaalit 19-20.7.2013

Rukan kävelykyläyhdistys ry on lokakuussa 2011 perustettu yhdistys Rukalle. Yhdistyksessä on tällä hetkellä noin 30 jäsenyritystä. Rukan kävelykyläyhdistyksen yritykset ovat rakentaneet Rukan kylään uutta kesäistä tapahtumaa, joka sopisi kaikenikäisille; perheille ja aikuisille. Osa tapahtumista on ikärajallisia, mutta mukana on myös lapsille sopivaa ohjelmaa. Teemana uuden tapahtuman rakentamiselle on ollut huumori, hauskuus ja monta iloista ilmettä sekä tärkeänä asiana on nähty se, että kaikki alueella olevat voivat itse osallistua.  Rukan kylän uudeksi tapahtumaksi syntyi Rukan Naurettavan pienet festivaalit 19-20.7.2013 viikonloppuna. Mukana festareilla ovat  alueen yritykset; ravintola Kuksa, Piste, Rukantonttu, Rantasipi Rukahovin ravintola Kaltiokivi ja ravintola Zone. Naurettavia tapahtumia on perjantaina ja lauantaina eri ravintoloissa sekä Rukan kylän näköalatornin Tykyn ja RukaTontun ympäristössä.

Naurettavan pienillä festivaaleilla tapahtumia juontaa moottoriturpa Ride.  Tapahtuma avataan Rukan kylän Tykyssä perjantaina 19.7. klo 15.30. Festareilla on tarjolla mm. uskomatonta läppää, järkyttävä kuuloista karaokea.  Lapsille on standuppia ja taikoja ravintola Hesburgerissa. Rovaniemeläinen Lentävän Poron Komediasshow esiintyy ravitola Pisteessä.  Ravintola Zonessa viihdyttävät Halavatun Papat. Pappoja voi bongata viikonlopun aikana myös kylän muistakin paikoista. 

Lauantaina 20.7.  Rukan kylässä on erilaisia naurettavia kisatapahtumia koko päivän ajan.  Hetekkaralli avaa lauantai päivän kisatapahtumat. Hetekat on lainattu Kuusamon Nuorkauppakamarilta.  Monojuoksussa tyyli on vapaa keskellä kesääkin ja omia varusteitakaan tarvitse välttämättä ottaa mukaan vaan kisajärjestäjät antavat välineet juoksuun. Hiihtostadionilla on mäkiautokisa, johon voi vielä ilmoittautua. Ajotyyli, kuljettajan ilme, auton kylkimaalaukset ja tuomarien lahjonta on suotavaa ja voi vaikuttaa kisan lopputulokseen.  RukaTontussa hypitään Pellehyppykisat veteen. Asu vapaa, mutta pakollinen. Luvassa roisketta ja naurua. Tuomarina pellehyppykisassa toimii Matta H. a.k.a aito Rukantonttu sekä yleisö.  Ohjelmassa lisäksi selänpesun SM-kisat Rukan kylään siirrettävässä saunassa.

Illalla jälleen ravintoloissa on komediaa ja naurua. Lentävän Poron Teatteri esittää ravintola Pisteellä komedian ”Kekkonen syntymästä kuolemattomuuteen”.  Ravintola Kaltiokivessä Pirgitta von Siideripissis ja Inkeri Mari Kivimerkki esittävät komediallista stand uppia. Ravintola Kuksassa on aikuiseen makuun läpänheittoa ja lapsille aarteenetsintärata Hesburgerin puolella. Ravintola Zonessa Duo RokKes heittää hurttista huumoria ja pubipoppia laidasta laitaan.

Lisätietoja ja tapahtuman aikataulut löytyvät: www.ruka.fi/naurettavanpienetfestarit 
www.facebook.com/events/147753278749567/

Lisätietoja tapahtumasta antavat 8.7. jälkeen Rukan kävelykyläyhdistyksen kyläpäällikkö Tuukka Puijola,  tuukka.puijola@ruka.fi , puh. 050-466 5387  tai Rantasipi Rukahovin hotellinjohtaja Lea Riekki puh. 040- 7504024 tai lea.riekki@restel.fi  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti