perjantai 23. elokuuta 2013

Kuusamo Golf avaa uuden 18 -väyläisen kenttänsä

Petäjäkankaan golfkentän virallisia avajaisia juhlitaan 31.8.2013, ja kenttä avataan yleisölle 2.9.2013!

Kuusamon ja Rukan golftoiminta sai alkunsa 1980 -luvun lopulla, jolloin Jorma Törmänen raivasi ja rakensi Rukajärven maastoon 9 -väyläisen kentän. Kentän pyörittämisestä alkuvuosina vastasi Ruka Golf ry -golfseura. Vuonna 2001 vastuu siirtyi tuolloin perustetulle Kuusamo Golf Oy:lle. 2000 -luvun alussa käynnistettiin uuden täysimittaisen golfkentän suunnittelutyö Kuusamon Tropiikin läheisyyteen, Petäjäkankaalle. Monien vaiheiden ja mutkien jälkeen kentän kaava valmistui vasta vuonna 2009 ja kentän rakennustöiden suunnittelu käynnistyi.  Kenttähankkeen ensimmäiset konkreettiset rakennustyöt aloitettiin kesäkuussa 2011 ja nyt kaksi vuotta myöhemmin elokuussa 2013 uusi kenttä saa virallisen käyttöönottokasteensa. Ruka Golf ry jatkaa toimintaansa myös  uudella kentällä.

Petäjäkankaan kentän on suunnitellut pääkaupunkiseutulainen golfkenttäarkkitehti Mika Lindroos ja pääurakoitsijana on toiminut kuusamolainen Koillistie Määttä Oy. Kentän kustannukset huoltohalleineen ovat noin 3 miljoonaa euroa. Näin suuren ja monivuotisen hankkeen aikana ehtii tapahtua paljon niin positiivisia kuin negatiivisiakin asioita, mutta päällisin puolin kaikki on tähän asti mennyt hyvin. Kuusamo Golf Oy:n kenttämestari Hannu Auvinen: ”Paljon on ollut unettomia öitä ja ylitöitä on paiskittu, mutta kyllä se on sen arvoista.”

Kentän kasvukerrosmateriaali on tarkistettu Skotlannissa asti ja kasteluvetenä käytetään Kuusamon Juusto Oy:n järjestelmän kautta saatavaa vettä. Kenttäalueelle on olemassa pohja- ja pintavesien tarkkailuohjelma, johon kuuluu kahdeksan pohjaveden laaduntarkkailupistettä.

Kentän par on 72 ja kokonaispituus 5750 metriä keltaiselta teeltä.
 ”Kentän layout ja toteutus ovat saaneet kiitosta alan ammattilaisilta. Kenttäalueella on neljä isoa luonnonlampea ja sopivan vaihtelevat korkeuserot, jotka vaikuttavat pelaamiseen useimmilla väylillä ja antavat kentälle unohtumattoman ilmeen. Väylät myötäilevät kaunista kuusamolaista kangasharjumaisemaa ja kenttämaastossa sodan aikana rakennetut juoksuhaudat sekä bunkkerit ovat pelaajien havaittavissa ja tekevät kentästä taatusti ainutlaatuisen”, Kuusamo Golf Oy:n toimitusjohtaja Kyösti Salmirinne kommentoi.

Hankkeen rahoittamisessa ovat mukana Kuusamon Kaupunki, HCR Oy sekä yli 100 Kuusamo Golf Oy:n osakkeenomistajaa. Avustusta on saatu ELY -keskukselta innovatiiviseen kastelujärjestelmään ja EARK:lta korkotukea lainalle.

Petäjäkankaan kenttä avataan virallisesti elokuun 31. päivä avajaistapahtuman merkeissä.
Lisätietoja Kuusamon golfkentästä:
Kenttämestari Hannu Auvinen, puh. 0400 862 888,
Toimitusjohtaja Kyösti Salmirinne, puh. 0500 283 135

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti