tiistai 3. syyskuuta 2013

Koukuttava matkailukampanja kutsuu Lapin aitoihin elämyksiinRevontulibussi tuo erämaan palveluineen Lontooseen

Lapland – The North of Finland -matkailuhanke käynnistää talvikauden koukuttavalla, kansainvälisellä lomanvaihtokampanjalla. Kuka onnekas hyppää lappilaisen revontulimetsästäjän tai lumilautailijan saappaisiin ja matkaa vieraanvaraiseen, arktiseen erämaahan ensi joulukuussa? Kampanjaa vauhdittaa huikea Revontulibussi, joka tuo Lapin elämykset pyörien päällä Lontooseen, Manchesteriin ja Birminghamiin. Lomanvaihtoon voi hakea kuka tahansa ja kampanjaa voi seurata verkossa www.onlyinlapland.com/meetthelocals, Facebook ja YouTube.
 
NO ORDINARY DESTINATION

”Lapin hiljaisuus ja avaruus antavat elintilaa. Haluan, että esimerkiksi joku Lontoon miljoonakaupungissa asuva voi kokea Lapin ainutlaatuisuuden – revontulet ja kirkkaasti hohtavan hangen”, perustelee lappilainen lomanvaihtaja, revontulimetsästäjä Gareth Hutton kampanjaan osallistumistaan.

Enontekiöläisen Garethin lisäksi lappilaista elämää voi päästä kokemaan kahden muun suomalaisen perheen kodeissa Rovaniemellä ja Pyhätunturilla. Onnekkaat lomanvaihtajat mistä tahansa maasta valitaan lokakuussa ja viikon kestävä vaihto toteutetaan joulukuussa 2013 viikolla 49.

”Matkailijat haluavat keskelle paikallista elämää ja etsivät ainutkertaisia kokemuksia. Nämä lomanvaihtajat avaavat oman kotinsa ja elinympäristönsä ja kertovat Lapin elämyksistä muille”, kertoo Lapland – The North of Finland -hankkeen markkinointijohtaja Hanna-Mari Talvensaari Lapin liitosta.

Lapland - The North of Finlandin talvikampanja polkaistaan käyntiin medialle suunnatussa tilaisuudessa Lontoon Suomen suurlähetystössä 5.9.2013. Kaikki pääsevät kurkistamaan lappilaisten lomanvaihtajien elämään ja Lapin luonnon ihmeisiin paitsi verkossa, myös Revontulibussissa. Viikon 37 ajan perinteisestä kaksikerroksisesta bussista rakennettu Revontulibussi kiertää Lontoossa, mistä Lapin elämykset pyörien päällä jatkavat Manchesteriin ja Birminghamiin.

Revontulibussi liikkeellä!
Lappi on kovassa nosteessa ulkomaalaisten matkailijoiden keskuudessa. Lapin majoitusliikkeissä oli viime vuonna 2,4 milj. rekisteröityä yöpymistä, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Ulkomaiset yöpymiset nousivat 13,5 % edellisvuodesta. Suurin matkailijaryhmä yöpymisinä mitattuna olivat britit, seuraavana venäläiset ja kolmantena saksalaiset matkailijat. (Tilastokeskus 2013).

Tutustu lappilaisiin lomanvaihtajiin!

Omaa luontomatkailuyritystä Enontekiöllä pyörittävä Gareth Hutton (32) on kotoisin Uudesta-Seelannista. Hän saapui ensimmäisen kerran Suomen Lappiin tekemään vapaaehtoistyötä husky-koirien kanssa vuonna 2009. Mies menetti sydämensä Lapin erämaalle sekä lappilaiselle Elinalle ja on sillä tiellä yhä. Gareth rakastaa lumilautailua sekä lumikenkäilyä ja valokuvaus on hänen intohimonsa.

Lumilautailua ja lännenratsastusta aktiivisesti harrastava Anu Lampinen (29) on töissä Pyhätunturin keskusvaraamossa. Urheilullisen Anun elämään kuuluu oma quarterhevonen ja poikaystävä. Poikaystävän kanssa Anu lumilautailee ja matkustelee mielellään etsien täydellisiä surffilaineita.

Toimittaja ja opettajapariskunta Eero ja Tiina Leppäsen (50) elämää Rovaniemellä rytmittävät työn ohella aikuiset lapset ja harrastukset kuten hiihto, maastopyöräily, sienestys ja matkustaminen. Ounasvaaran ladut ja luonnonpolut alkavat perheen takapihalta, joten juuri helpompaa metsään meno ei voisi olla.

Lisätietoja:
Hanna-Mari Talvensaari, Markkinointijohtaja, Lapland – The North of Finland -hanke, Lapin liitto
hanna-mari.talvensaari@lapinliitto.fi, +358 (0)40 570 0268

www.OnlyInLapland.com
http://www.facebook.com/OnlyInLapland

Kansainvälisen talvikampanjan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat SEK ja mediatoimisto Voitto.

Lataa Laplikaatio-sovellus iPadiin tai iPhoneen

Lapland – The North of Finland -matkailuhanke hakee vetovoimaa erityisesti Hollannissa, Iso‐Britanniassa, Saksassa ja Venäjällä. Lappi ja Koillismaa tavoittelevat asiakkaikseen moderneja humanisteja, jotka muodostavat 15 % maailman matkailevasta väestöstä. Kolmivuotisen hankkeen budjetti on 5,8 miljoonaa euroa. Hankkeen rahoitukseen osallistuvat Euroopan aluekehitysrahasto, Lapin liitto ja Pohjois-Pohjanmaan liitto, Lapin ja Koillismaan kunnat sekä Matkailun edistämiskeskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti