torstai 12. syyskuuta 2013

Ville Aho Rukakeskus Oy:n ja Pyhätunturi Oy:n toimitusjohtajaksi 1.10.2013 alkaen

KTM Ville Aho on nimitetty 1.10.2013 alkaen Rukakeskus-konsernin toimitusjohtajaksi. Konserniin kuuluvat Rukakeskus Oy, Pyhätunturi Oy, TuottoOmistus Oy, PyhäBooking Oy ja Hotelli Pyhätunturi Oy. Ville Aho on työskennellyt konsernissa vuodesta 1999 lähtien erilaisissa johtotehtävissä ja vastannut kehitysjohtajana mm. TuottoOmistus-konseptin kehittämisestä sekä Rukan kävelykylän rakennusprojektista. Vuodesta 2011 hän on toiminut konsernin kaupallisena johtajana.

Nykyinen toimitusjohtaja Miia Porkkala jatkaa työtään perheyhtiö AhoGroupin palveluksessa. Osana uutta työkokonaisuutta Miia Porkkala edustaa perheyhtiötä mm. Pro Kuusamon työryhmissä matkailun ja muiden luontoelinkeinojen tulevaisuuden toimintaedellytysten säilyttämiseksi.
- 14 vuoden jakso toimitusjohtajana on ollut haastava ja mielenkiintoinen, ja nyt on aika siirtää viestikapula seuraavalle. Rukan ja Pyhän matkailukeskukset sekä koko matkailutoimiala on kehittynyt kotimaisesta liiketoiminnasta varteenotettavaksi kansainvälistyväksi vientitoimialaksi. Olen kiitollinen, että olen saanut olla osaltani mukana tässä kehityksessä paraatipaikalla. Haluan tässä yhteydessä kiittää niin henkilöstöä ja yhteistyökumppaneita hyvästä yhteistyöstä vuosien varrella, Miia Porkkala  summaa.

- Perheyhtiömme johtoon astuminen on iso haaste, mutta tunturit ja niiden ihmiset ovat minulle tuttuja pikkupojasta saakka. Miian hienon työn pohjalta on hyvä jatkaa yhtiöiden kehittämistä entistä kansainvälisemmiksi ja ympärivuotisemmiksi. Uskon vahvasti, että Lapin matkailun todellinen kasvu on vasta alkamassa. Ruka ja Pyhä haluavat olla mukana tässä kasvussa entistä vahvemmin, Ville Aho linjaa.

Toimitusjohtajan vaihdon myötä konsernin organisaatio uudistuu 1.10.2013 alkaen siten, että eri liiketoimintojen johtajat vastaavat jatkossa kukin sekä Rukan että Pyhän toiminnasta. Tuntureiden päivittäisestä johtamisesta vastaavat paikallisjohtajat, Rukalla Matti Parviainen ja Pyhällä Seppo Saarinen. Matti Parviainen vastaa lisäksi konsernin rinne-, vuokraamo- ja myymälätoiminnoista. Konsernin ravintolatoiminnan johtajaksi on nimitetty Kati Wirtanen, majoitus- ja vastaanottotoiminnan johtajaksi Kaisa Sirniö. Uutena myynti- ja markkinointijohtajana konsernissa aloittaa Kristiina Kukkohovi, joka on aiemmin toiminut myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä mm. Tallink-Siljalla ja Blue1:lla. Konsernin uuteen johtoryhmään kuuluu lisäksi talousjohtaja Nina Wohlman.
- Uudella organisaatiolla kasvatamme eri liiketoiminta-alueiden roolia ja tuntureiden välistä synergiaa. Asiakkaalle näymme jatkossa entistä vahvemmin kahtena omaleimaisena tunturina, mutta sisäisesti toimimme aiempaa yhtenäisemmin ja tehokkaammin. Myynti nostetaan sille kuuluvaan rooliin koko yhtiön ykkösasiaksi, Ville Aho jatkaa.
- Perheyhtiönä katsomme arvokkaaksi, että yrityksen johdossa jatkaa yksi omistajista, jolla on vahva kokemus ja näkemys matkailutoimialan kehittämisestä, taustoittaa muutosta hallituksen puheenjohtaja Kari Jussi Aho.

Lisätietoja antavat:
Kari Jussi Aho
Hallituksen pj
GSM 0400-410 488

Ville Aho
tj alkaen 1.10.2013
GSM 0400-895 987

Miia Porkkala
Toimitusjohtaja
GSM 0400-582 770

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Olemme Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja lähes 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Toimimme Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, rinneravintola-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 26 miljoonaa euroa ja työllistämme yli 200 henkilöä. Rukakeskus Oy on perheyritys, jonka omistavat 20 % tasa-osuuksin sisarukset Kari Jussi Aho, Miia Porkkala, Annakaija Lappalainen, Antti Aho ja Ville Aho. Samaan Ahon suvun omistamaan Aho-Group yritysryhmään kuuluu myös Aava Lääkärikeskus-konserni, jonka liikevaihto on n. 48 meur ja henkilömäärä n. 500.

ski.ruka.fi
ski.pyha.fi
www.facebook.com/rukapyha 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti