torstai 28. marraskuuta 2013

Rukan kylästä tunnelia pitkin Rukan Hiihtostadionille

Rukalla kisataan tulevana viikonloppuna yhdistetyn maailmancupin merkeissä, kun FIS Ruka Nordic Opening pyörähtää käyntiin harjoitusten ja karsintojen merkeissä torstaina 28.11.2013. Tänä vuonna kisayleisön reitti Rukan kylästä hiihtostadionille on entistäkin mukavampi ja turvallisempi, sillä osa reitistä kulkee katettuja tunneleita pitkin.

Tunneleita on siis kaksi, joista Rukan kylää lähimpänä olevassa on alaspäin kulkijoille leveä portaikko ja kävelijät ylöspäin nostavat liukuportaat. Tämän tunnelin yläpuolella kulkee Talvijärven hissilinja. Tunnelin pituus on 36 metriä ja korkeuseroa on 12 metriä. Portaissa on 145 askelmaa. Liukuportaat pyörivät suurten tapahtumien aikaan. Portaat toimivat sensorilla, eli käynnistyvät aina kun kävelijät lähestyvät niitä; muuna aikana portaat ovat lepotilassa. Tämän tunnelin molemmissa päädyissä on isot nosto-ovet, jotka pidetään tapahtumissa avoinna aina sään salliessa. Tuulisella tai lumisateisella kelillä tunneliin kuljetaan nosto-ovien keskellä olevasta pienemmästä ovesta.

Tunnelin stadionin puoleinen osa sijoittuu puolestaan Talvijärven rinteen alapuolelle. Koko kahden tunnelin käsittävä osuus on yhteensä 110 metrin mittainen.

Rukan liukuporrastunnelin sisäänkäynti Rukan kylästä tultaessa.
Isot nosto-ovet avataan tapahtumia varten aina sään salliessa.

Liukuportaat kuljettavat kävelijöitä ylöspäin.

Portaita pitkin pääsee turvallisesti alaspäin.

Tunnelien välinen kävelyreitti kylästä stadionille päin.

Talvijärven rinteen alittava tunnelin osuus stadionilta Rukan kylään päin katsoen.

Tässä kävellään Talvijärven rinteen alla!

Tunnelien välinen kävelyreitti stadionilta kylään päin katsoen.

Liukuportailla pääsee mukavasti ylöspäin Rukan kylän tasolle.
Lisätietoja Rukan ja Kuusamon palveluista: www.ruka.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti