lauantai 25. tammikuuta 2014

Finnair lisää lentoja Kuusamoon

Finnair ja suuret Lapin matkailutoimijat ovat sopineet kolmivuotisesta yhteistyöstä Lapin lentojen ja markkinoinnillisen yhteistyön lisäämiseksi. Finnair lisää merkittävästi lentoja Lappiin marraskuussa 2014 alkavan talviliikennekauden alussa. Lentoja Helsingistä lisätään erityisesti Kittilään, Ivaloon ja Kuusamoon. Lennot on aikataulutettu niin, että matkustajilla on sujuvat jatkoyhteydet Lapista Helsingin kautta Eurooppaan ja Aasiaan.

– Kysyntää pohjoisen lentoihin on matkailun kasvaessa, ja haluamme lisälennoilla tarjota sekä suomalaisille sekä kansainvälisille matkustajille mahdollisuuden kokea Suomen Lapin taian, Finnairin Suomen-myynnistä vastaava johtaja Rolf Backman kertoo.  – Aasialaiset matkailijat ovat kasvava matkailijaryhmä, ja he ovat olleet innoissaan hyvästä revontulivuodesta ja Lapin elämyksistä.

– Olemme säännöllisesti keskustelleet paikallisten matkailutoimijoiden kanssa ja pyrkineet yhdessä löytämään ratkaisuja, joiden avulla voimme kehittää yhdessä Lappia matkakohteena. Yhteistyö auttaa meitä optimoimaan liikennettämme niin suomalaisten kuin muualta tulevien asiakkaiden ja lisäksi kaikkien matkaketjun toimijoidenkin parhaaksi. Matkaketjun toimijoiden vahvan yhteistyön avulla pystymme entistä paremmin myymään Suomea kiinnostavana matkakohteena, Backman kertoo.

Tarkemmat tiedot lennoista ja niiden aikatauluista löytyvät Finnairin nettisivuilta osoitteesta www.finnair.fi.

Lähde: Cision

Kaikki liikenneyhteydet Kuusamoon ja Rukalle on esitelty sivulla www.ruka.fi/liikenne.

5 kommenttia:

 1. Missä nämä lisätyt lennot on?.
  Mitä on kongreettisesti tehty toisin edellisen talveen verrattuna?
  Matkustajana näen asian näin:
  Lentotarjonta ja aikataulut huonompia kuin aiemin.
  Ouluun ja Rovaniemelle ja Kittilään kyllä pääsee sopivasti mutta Kuusamoon pääsee sovivimmin vain omalla autolla

  VastaaPoista
 2. Harmi kuulla, että aikataulut eivät tunnu aiempaa monipuolisemmilta. Lentoja on kyllä lisätty viime talveen verrattuna, ja vilkkaimpiin aikoihin on myös erikseen lisälentoja ja isompia koneita. Mm. FIS Ruka Nordicin konekokoa su 30.11. on edelleen kasvatettu. Ja aikatauluja on muutettu nimenomaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

  VastaaPoista
 3. Rukan lentotarjonta todellakin suppea, käytännössä yksi lento päivässä. Aamulla Helsingistä klo 7 ja paluu kl 22 illalla. Lisälentoja ei Finnair ole reitille laittanut. Ruka on todellakin haasteellinen tulla jossa ei omalla autolla tule. Juna ja linjaauto yhteydet aina joko Oulun Rovaniemen kautta.
  Olisi tärkeä että Ruka/Kuusamo panostavat tähän tulevaisuudessa. Kuten yllä mainittuna niin muihin kohteisiin huomattavasti helpompi tulla ja monipuoliset vaihtoehdot

  VastaaPoista
 4. Komppaan edellisiä. Selasin taas kerran Hki - Kuusamo lentoja ja huokaus pääsi. Pikavisiitille ei Rukalle omalla autolla kannata tulla ja lennot ovat kalliita. Jätänkö tulematta vai siirrynkö toisille lumille? Harmittaa...

  VastaaPoista
 5. Olemme saaneet neuvoteltua Finnairin kanssa lentoaikoja toimivammiksi ja hintojakin jonkin verran alaspäin aiempaan verrattuna. Ns. halpalentoyhtiöiden hintoihin ei toki päästä. Positiivinen kierre syntyisi siitä, että nykyisiä lentoja käytettäisiin, saataisiin lisää lentovuoroja, mahdollisesti myös kilpailua reitille ja sitä kautta myös hintoja alaspäin. Rautatietä ei Kuusamoon asti tulla (ainakaan ihan heti) saamaan, sille asialle ei valitettavasti mahda mitään. Saavutettavuus on alueellisesti tärkeä strateginen asia ja siihen pyritään löytämään uusia/toimivampia ratkaisuja. Olemme siis tietoisia ongelmasta, mutta tämän mittakaavan asia ei valitettaavasti muutu hetkessä.

  VastaaPoista