perjantai 28. helmikuuta 2014

Enni Rukajärven hopeajuhla keräsi tuhatpäisen onnittelijajoukon Rukan kylään

Rukan kylässä juhlittiin innostuneesti Enni Rukajärven olympiahopeaa eilen torstaina.  Ennin kiireiseen päivään Kuusamossa ja Rukalla kuului käyntejä paikallisiin kouluihin tapaamaan nuoria faneja. Koulukäynnit ja nuorten tapaamiset oli Ennin oma toive päivän ohjelman toteutukseen liittyen. Illansuussa Enni nousi näköalatorni Tykyn lavalle Rukan kylässä ja kohtasi monituhatpäisen onnittelijajoukon.  Onnittelupaikan lava oli hienosti somistettu Rukan alakoulun oppilaiden onnittelupiirustuksilla.

Paikan päälle Rukan kylään oli saapunut moni kuusamolainen, ja myös Rukan talvisista maisemista nauttivat hiihtolomalaiset olivat tulleet sankoin joukoin onnittelemaan lumilautailun slope stylen hopeamitalistia. ”Upeaa olla Rukalla nauttimassa lumisesta talvesta kaiken olympiahulinan jälkeen. Täällähän näyttää olevan enemmän väkeä kuin Sotshissa, hieno homma!” totesi Rukajärvi kun suuri onnittelijoiden yleisömeri täytti Rukan kylän.

Onnittelijoiden joukossa olivat myös Kuusamon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tuomo Hänninen ja valtuuston II varapuheenjohtaja Henna Hentilä-Määttä, jotka ojensivat Rukajärvelle Kuusamon kaupungin 15 000 euron lahjasekin ja lahjakirjan Ennille aikaisemmin lahjoitetusta ”Enni-taimenesta”. Ennin lumilautailu Rukan kotirinteillä onnistuu myös jatkossa mukavasti, sillä Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho lahjoitti Ennille elinikäisen kausikortin.

Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistys ja matkailuyritykset toteuttivat Ennin toiveen nuorten lumilautailun tukemisesta lahjoittamalla nuorten lumilautailuun kohdentuvaan projektiin pienen pesämunan. Projektin rahoitukseen pääsee osallistumaan kuka tahansa asiasta kiinnostunut. Ennin projektin lisärahoituksen saamiseksi on perustettu projekti Kiririnki –yhteisörahoituspalveluun, jonka kautta voi hankkia Ennin fanituotteita.

Virallisen ohjelmaosuuden jälkeen useat Rukan yritykset tarjosivat hopeamitalistin kunniaksi perinteiset mitalikahvit. Kuusamolaisen hopeamitalistin aikataulu on kiireinen;  huomenna perjantaina 28.2. juhlistaminen jatkuu pääkaupunkiseudulla Kivikon Lumiparkissa Ennin oman lautailutapahtuman merkeissä. 

Ennin elinikäinen Ruka-Pyhä -kausikortti. Kuva: Inka Salmirinne

Enni jakoi nimmareita kynä sauhuten. Kuva: Inka Salmirinne

Ennätysmäärä yleisöä oli tullut juhlimaan Enniä! Kuva: Inka Salmirinne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti