perjantai 6. marraskuuta 2015

Kauden ensimmäinen maastohiihtolatu avataan Rukalla lauantaina 7.11.Maastohiihtokausi alkaa Kuusamossa lauantaina 7. marraskuuta, kun Rukalla avataan ensimmäinen latu.

Hotelli Rukatontun kulmalta stadionin alapuolelta lähtevä 2,5 kilometrin mittainen latu suuntaa kohti Valkeisenvaaraa ja on hiihdettävissä sekä perinteisellä että luistelutyylillä. Latu on tehty viime keväältä säilötyllä luonnonlumella ja kuluvalla viikolla tykitetyllä uudella lumella. Se on erittäin hyvässä kunnossa ja maisemallisesti kaunis varsinkin Rukan iltavalaistuksessa.

Latu avataan lauantaina virallisesti kello 12 osana Rukan 2015–16 talvikauden avajaisia.

Maastohiihtolatujen lumettaminen jatkuu Kuusamossa kiivaana. Tavoitteena on, että Ruka Nordicin maailmancup-tapahtumassa 27.–29. marraskuuta kilpailijoiden hiihdettävänä on viiden kilometrin latu.

Petäjäkankaalla Kuusamon keskustassa ollaan valmiina aloittamaan kilometrin mittaisen ensilumenladun lumettaminen heti, kun pakkanen painuu viiteen asteeseen. Saaruan 12 kilometrin mittainen valolatu Rukalla puolestaan avataan hiihtokuntoon vähäiselläkin lumimäärällä heti ensilumien myötä. Myös muut alkukauden ladut otetaan käyttöön lumitilanteen mukaan.

Kuusamon alueella on tänä talvena hiihdettävissä monipuolisia latuja yhteensä 169,5 kilometriä, joista 33,5 kilometriä on valaistu. Laduista 88,5 kilometriä sijaitsee Rukalla ja valaistuja niistä on 16 kilometriä.

Rukan ja Kuusamon alueen merkittyjen latujen kunnossapidosta vastaa Kuusamon kaupunki. Myös alueen lomakiinteistöt, yritykset ja yksityishenkilöt osallistuvat vapaaehtoisilla maksuilla latuverkoston kunnossapitoon ja kehittämiseen. Tavoitteena on koota latujen kunnostamiseen tälle talvelle 50.000 euron summa. Perjantaina koossa oli jo reilut 30.000 euroa.

– Valkeisenvaaran ladun kunnostaminen mahdollistui näin aikaisin nimenomaan näillä vapaaehtoisilla latumaksuilla, sanoo Ruka-Kuusamo Matkailun toimitusjohtaja Mats Lindfors.

– On hienoa, että pitkästä aikaa moneen vuoteen voimme tarjota Rukan talven avajaisvieraillemme mahdollisuuden myös maastohiihtoon, hän iloitsee.

Lisätietoja:

Mats Lindfors, Ruka-Kuusamo Matkailu, puh. 040 074 7356, mats.lindfors@rukakuusamo.fi

www.ruka.fi/ladut

Rukan talven avajaiset 6.-8.11.2015
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti