torstai 12. marraskuuta 2015

Rukan ensimmäinen Pipolätkä-turnaus tammikuussa

Rukan ensimmäinen Pipolätkä-turnaus pelataan Kaltiolammen luonnonjäällä lauantaina 29.–31.1.2016

Rukan talveen tulee uusi, letkeä tapahtuma, kun kautta aikojen ensimmäinen Rukan Pipolätkä-turnaus pelataan Kaltiolammen jäällä tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Tunturikeskusten komeimmalla luonnonjäällä Rukankylän ytimessä mitellään rennolla meiningillä ja kaveriporukoilla. Mukaan mahtuu 40 pipolätkä-joukkuetta. Turnaustunnelman kohottaminen alkaa jo perjantai-iltana Ravintola Coloradossa, missä ratkotaan pöytälätkän piirinmestaruudet jonka jälkeen viihdyttää Grooving High Allstars Rantasipi Rukahovissa. Lauantain iltakarkeloissa Pisteessä soittaa Laskuteline. 
– Pipolätkä on vähän niin kuin suofutista, mutta talvisissa olosuhteissa. Se on matalan kynnyksen mahdottoman mukavaa kuntoliikuntaa, kuvailee Jesse Laaksonen turnauksen järjestävästä TD Productions Oy:stä.

Viikonvaihteen järjestelyissä on tiiviisti mukana myös Rukan kävelykyläyhdistys. Kyläpäällikkö Harri Niskasen mukaan Ruka tarjoaa turnaukselle erinomaiset puitteet. Eturinteiden ja Pisteen välittömässä läheisyydessä sijaitseva Kaltiolampi jäädytetään niin tasaiseksi kuin luonnonvesi voidaan jäädyttää.
– Rukalla kaikki palvelut ovat käden ulottuvilla ja myös yleisön on helppo löytää paikalle, hän sanoo.
Rukan Pipolätkästä on tarkoitus kasvattaa merkittävä kansallinen talvitapahtuma, jonne tullaan pelaamisen lisäksi pitämään hauskaa koko viikonlopuksi.
– Suomalaiset ovat jääkiekkokansaa ja varsinkin sitä ollaan täällä pohjoisessa, missä puolen Suomen oman joukkueen pelejä seurataan tarkasti. Uskon, että tapahtuma löytää nopeasti pelaajansa ja yleisönsä, Niskanen sanoo.

Todennäköistä on, että Rukan turnaukseen osallistuu myös ammattipelaajista ja jääkiekkoa vakavasti harrastavista pelaajista koostuvia joukkueita. Pipolätkä on rento, kaveriporukoiden pelimuodoksi muokattu versio jääkiekosta. Säännöt ovat yksinkertaiset: pelataan nelimiehisin kentällisin ja ilman maalivahtia. Joukkueessa saa olla korkeintaan kahdeksan pelaajaa. Lisenssirajoitteita ei ole ja pelaajat tarvitsevat mukaansa vain luistimet, mailan ja kypärän. Yksi ottelu kestää 15 minuuttia.
– Oleellisia eroja jääkiekkoon verrattuna ovat turvallisuuden edistämiseksi tehdyt rajoitukset, kuten taklaus- ja lämärikielto. Pelissä ei tunneta pitkiä kiekkoja tai paitsioita, listaa Laaksonen.

Parhaat joukkueet palkitaan ja erityisesti voittajalle on luvassa varsin mukava potti.
Pelien lisäksi Rukan turnaukseen järjestetään monipuolista oheisohjelmaa, joten paikanpäälle kannattaa tulla, vaikka itse jääkiekko ei kiinnostaisikaan. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Harri Niskanen, Rukan kävelykyläyhdistys, puh. 040 507 3155, harri.niskanen@ruka.fi
Jesse Laaksonen, TD Productions Oy, puh. 050 346 4564, jesse@tdproductions.fi
www.ruka.fi/pipolatka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti