perjantai 19. helmikuuta 2016

Rukalla ajatellaan pienistä suuria

Rukalla ajatellaan pienistä ihmisistä suuria ja rakennetaan tunturista entistäkin houkuttelevampaa paikkaa viettää lumista lomaa lasten kanssa. Rukan tavoitteena on olla, ei vähempää eikä enempää kuin maailman paras hiihtokeskus perheille.

– Lasten Rukaa on kehitetty määrätietoisesti jo vuosien ajan. Lapsille ja perheille tunturin Alppeja pienempi koko on vain etu, eikä helpompaa ja turvallisempaa paikkaa aloittaa harrastus maailmalta juuri löydy, kertoo Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Lapsiperheet ovat merkittävä kohderyhmä Rukalle ennen kaikkea siksi, että lapset ja nuoret ovat tulevaisuuden lumilajien harrastajia ja hiihtokeskusten vieraita.

– Tarvitaan pienille ihmisille mitoitettuja suorituspaikkoja ja hissipolku, jolla lapsi oppii turvallisesti mattohissistä tuolihissin käyttäjäksi, Parviainen sanoo.

Parviaisen mukaan lasten huomioiminen rinnerakentamisessa on enemmän asenne- kuin eurokysymys.

– Lapsi katsoo asioita aivan eri korkeudelta kuin aikuinen. Rukalla me aikuiset olemme onnistuneet luomaan suorituspaikkoja, jossa lapset viihtyvät, paikallisjohtaja iloitsee.


Tälle kaudelle Rukalle rakennettiin Rosa Park eli lasten oma, pienistä hyppyreistä ja reileistä koottu parkki, jossa on hauskaa ja turvallista perehtyä lajin. Rudolf Crossirata puolestaan on lapsille tehty crossirata Suomen suurimman lastenmaan yhteydessä. Rosa & Rudolf Lastenmaasta löytyvät rauhalliset lapsille ja aloittelijoille sopivat minirinteet ja kolme taikamatto-hissiä sekä sompahissi, jolla pääsee jo ylemmäksi rinteitä.

Saaruan Metsälaskualueella on helppo laskureitti ja jaossa Rukalla on myös lasten ihan oma rinnekartta. Karttaan on koottu lasten rinnetietojen lisäksi lapsille ja nuorille suunnattuja palveluja Rukalla ja Kuusamossa.

Laskemisen lisäksi Kuusamossa voi tehdä vaikka mitä. Porot, huskyt ja hevoset, kotieläinpiha, mönkijät ja lumikengät, läskipyörät ja joulupukin kesämökki sekä tietysti Tropiikin Angry Birds -aktiviteettipuisto tuovat vaihtelua lasten lumilomaan. Rukan kävelykylästä löytyy muun muassa luistelurata, napakelkka ja Happy Family -touhutalo. Tunturissa on myös useita pulkkamäkiä sekä tulistelupaikkoja.


Hiihtolomien ympärille sijoittuvien, jo perinteisten Naperoviikkojen kohderyhmänä ovat alle kouluikäisten lasten perheet. Ideana on tarjota juuri sopivaa tekemistä taaperoille ja touhuikäisille. Rukan Rosan ja Rudolfin kanssa voi lasketella ja lautailla eri puolilla tunturia. Naperoille on teemaviikoilla muun muassa oma parkkikoulu, pilkkikisat, keskiviikkoisin järjestettävä ilotulitus ja soihtulasku, karkkibingo, poronruokintaa sekä omia lasku- ja kelkkakisoja.

RukaPyhä perhelipulla lapset ja nuoret saavat 30 prosentin lisäalennuksen hissilipuista. Alle 6-vuotiaat kypäräpäät laskettelevat ilmaiseksi.

Lasten Ruka: www.ruka.fi/lastenruka
Naperoviikot Rukalla viikoilla 7 ja 11: www.ruka.fi/naperoviikko11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti