torstai 11. toukokuuta 2017

Uusi SaaruaExpress avaa Rukan talvikauden jo 6.10.2017

Rukalla iloittiin 209 päivän ennatyskauden päättyessä 7. toukokuuta erityisesti kansainvälisten asiakkaiden kasvusta sekä uudesta lipunmyyntiennätyksestä, joka saavutettiin nyt toista kautta perättäin.


– Kansainvälinen kasvu näkyy sekä majoituksessa että hiihtokeskuksen rinteillä ja odotukset tulevaan kauteen ovat korkealla. Rukan saavutettavuus lentäen on ensi talvena parempi kuin koskaan, kun Finnair lisää ensi talveksi jopa 5 viikoittaista vuoroa Kuusamoon. Lisäksi Zürichin, Lontoon, Manchesterin ja Amsterdamin viikoittaiset tilauslennot tuovat Kuusamoon tuhansia uusia matkailijoita, Rukakeskus Oy:n kaupallinen johtaja Kaisa Sirniö iloitsee.

– Myös Aasiassa kiinnostus Rukaa ja Kuusamoa kohtaan on ollut kovassa nousussa. Esimakua saatiin jo tänä talvena kiinalaisten matkailijoiden toimesta ja matkanjärjestäjämyynti Aasiaan on hyvässä vauhdissa ensi kautta ajatellen, Sirniö jatkaa.


Rukakeskus Oy investoi tulevan kesän aikana yli 4 miljoonaa euroa uuteen hissi- ja lumetuskalustoon sekä rinne-elämyksen vahvistamiseen. Saaruan lumetusinvestoinneilla saadaan Euroopan pisimmän hiihtokauden varmistava säilölumi tykitettyä entistäkin energiatehokkaammin ja nopeammin.
Rukan suurin uutuus on kesällä rakennettava 4 hengen huippunopea SaaruaExpress-tuolihissi. Hissin kapasiteetti tuplautuu 2500 hiihtäjään tunnissa vähentäen suositun Saaruan alueen jonoja. Matka-aika Saaruan huipulle lyhenee alle 2 minuuttiin eli reilusti alle puoleen nykyisestä.

– SaaruaExpress neljän hengen tuolihissi toimii samalla periaatteella kuin Vuosselissa sijaitseva suosittu RukaExpress. Tuoli hidastuu sekä ala- että yläasemalla, joten sen käyttäminen on helppoa ja turvallista. Tavoitteemme on, että hiihtokauden 2017-2018 alkaessa 6. lokakuuta klo 9:30 hissi olisi laskijoiden käytössä, Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen kertoo.

Lasten ja aloittelijoiden rinnealueelle Vuosselissa rakennetaan kaksi uutta mattohissiä, uusi lämmittelykota, esiintymislava sekä tubing-mäki, jota lasketaan ilmatäytteisillä renkailla.
– Kaikilla uudistuksilla tähtäämme erityisesti kansainvälisten asiakkaiden hurmaamiseen. He ovat useimmiten aloittelevia laskettelijoita, joille Rukan rinneseikkailut Kuusamon puhtaan luonnon keskellä ovat huikea elämys. Uudistuksista nauttivat toki yhtä lailla tärkein asiakasryhmämme eli kotimaiset perheet, Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho summaa.


Rukan laskettelukausi 2017-2018 käynnistyy Saarua 12 ja 13 -rinteissä 6.10.2017 klo 9:30 kuluneelta talvelta säilötyn lumen turvin. Seuraa rinnealueita webkameroiden kautta osoitteessa: ski.ruka.fi/webkamerat ja tutustu Rukan lumivarmuuteen osoitteessa ski.ruka.fi/lumivarmuus. Maastohiihtolatu Rukan kylässä avataan säilölumen turvin 13.10.2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti